Vi er en fin gjeng som jobber på Borgarsyssel Museum – hver med våre ansvarsområder og arbeidsoppgaver. Selv om museumsbutikken og de antikvariske husene kun er åpne for publikum i sommersesongen, er det travle dager også resten av året. For å gi dere et innblikk i hva vi driver med, vil vi de neste ukene presentere alle oss som jobber her. Denne gang er det vår formidler og konstituerte avdelingsleder, Hilde Serine Krogstad sin tur.
Hilde Serine kom til Borgarsyssel Museum som formidler i oktober 2010. Hun kom da fra et sommerengasjement på Norsk Folkemuseum, som hun fikk etter å ha blitt ferdig med mastergraden i kulturhistorie våren 2010. Men det er ikke hennes eneste utdannelse. Hilde Serine har også hovedfag i formgivning kunst og håndverk (5-årig lærerutdannelse) fra Høgskolen i Oslo og Høgskolen i Telemark i 2004. Etter hovedfaget jobbet hun på Nasjonalmuseet – Kunstindustrimuseet, og studerte kulturhistorie ved siden av jobben. Før Hilde Serine begynte i museumsverdenen, hadde hun en fortid i blant annet skatteetaten. Hilde Serine ble konstituert avdelingsleder på Borgarsyssel Museum 1. august 2013, da vår avdelingsdirektør Hege Hauge Tofte gikk ut i et års permisjon.
Hilde Serine har dermed både god museumsfaglig bakgrunn og en solid utdannelse i bunnen. Alt dette kommer godt med i jobben som daglig leder her på museet.
Som formidler har Hilde Serine ansvar for det meste som har med den utadrettede virksomheten ved museet å gjøre. Hun har omvisninger og lager formidlingsopplegg for skoleklasser og andre grupper, har ansvaret for Den kulturelle skolesekken og Barnas museumsstafett. Videre har hun ansvar for arrangementene, og formidlingsaktivitetene ellers på museumsområdet. Hun er med i årbokkomiteen, står for opplæring og oppfølging av sommervertene og deltar i arbeidet med temporære utstillinger. Akkurat nå er det arbeidet med Borgarsyssel Museums utstilling knyttet til grunnlovsjubileet som tar mye av Hilde Serines tid. Utstillingen skal stå i Ferjestan og har fått tittelen «1814-2014. Østfoldingers opplevelser av krig og okkupasjon». Den handler først og fremst om følgene for folk flest av svenskenes okkupasjon av Østfold i 1814. For å gjøre utstillingen mer aktuell for oss i dag, tar den også for seg litt om okkupasjonen her i 1940-45, og historier fra personer som har opplevd krig og okkupasjon i nyere tid i andre deler av verden. Utstillingen vil være åpen for publikum gjennom hele sommersesongen.
I år har arbeidsoppgavene vokst betraktelig i og med at hun også er daglig leder. Da medfølger personal- og økonomiansvar, samt ansvar for alt som skjer av smått og stort på museet. Hilde Serine har med andre ord svært varierte arbeidsoppgaver og få rolige øyeblikk i løpet av arbeidsdagene. Noe hun også trives godt med.
Les mer om Østfoldmuseenes markering av grunnlovsjubileet –>>
Finn ut hva som skjer ved Borgarsyssel Museum og de andre museumsavdelingene –>>